073-5032062
info@brouwershonselaar.nl

Brouwershonselaar
makelaars

Toonaangevend familiebedrijf sinds 1973

Nieuw kantoor

“Het is het wachten waard geweest”, verklaren Jacques Brouwers en George Honselaar van het makelaarskantoor. Vanaf 2008 is het makelaarskantoor gevestigd in de fraaie nieuwbouw op de hoek van de Kerkwijk en de Marsstraat direct gelegen aan het Mercuriusplein te Berlicum.

Het nieuwe en bijzonder ruim bemeten kantoor van maar liefst 250 m2 biedt plaats aan 5 medewerkers, maar er is voldoende ruimte voor expansie. De volledig nieuw ontworpen inrichting en huisstijl geven een krachtige uitstraling en passen uitermate goed bij het zeer gerenommeerde makelaarskantoor. Zo is bijvoorbeeld de opstelling van de werkbureaus in een cirkel opgesteld en staat symbool voor het open en sterke karakter van het bedrijf. Het is belangrijk dat je sámen werkzaam bent voor je opdrachtgevers, aldus Jacques Brouwers. Door korte lijnen in het kantoor houd je de communicatie optimaal. Het makelaarskantoor kiest er voor om de expertise centraal te houden. Geen gescheiden privé kantoren of meerdere vestigingen. Dat werkt alleen maar storend in de communicatie.

Met een knipoog naar het verleden wordt vanaf 2008, naast de toevoeging Honselaar van mede-eigenaar George Honselaar, het statement “makelaars van huis uit” aan de naam Brouwers toegevoegd. Het kantoor kent namelijk een lange familietraditie en is het langst gevestigde makelaarskantoor in de regio.

Historie

Het Berlicums NVM makelaarskantoor bestaat al sinds 1973 en is al vanaf de oprichting gevestigd te Berlicum. BrouwersHonselaarMakelaars is het oudst gevestigde makelaarskantoor uit Berlicum en werd opgericht door Jacques Brouwers senior. Toen het kantoor werd uitgebreid met Jacques Brouwers junior en schoonzoon George Honselaar verhuisde het kantoor in 1993 naar de Kerkwijk te Berlicum. Toen Jacques Brouwers senior in 1997 met pensioen ging, kwam de dagelijkse leiding in handen bij Jacques jr en George te liggen. De zus van Jacques, Idette, is belast met de financiële administratie van het makelaarskantoor. Momenteel bestaat het hechte team uit 5 medewerkers. Alhoewel de royale kantoorruimte voldoende expansie biedt aan extra medewerkers, is BrouwersHonselaarMakelaars er niet op uit een groter kantoor te creëren. Kwaliteit staat namelijk hoog in het vaandel bij dit kantoor. Kantoren met een groter aantal medewerkers of meerdere vestigingen worden gezien als potentiële gevaren, die niet de kwaliteit waar het kantoor voor staat kunnen waarborgen.

Makelaarsstafje

Makelaar Jacques Brouwers heeft op 13 februari 2016 uit handen van de voorzitter Tjeerd Zijlstra van NVM-Brabant Noordoost het Makelaarsstafje gekregen vanwege zijn zilveren jubileum als beëdigd makelaar. Met het stafje bezegelden makelaars in het verre verleden de aan- of verkoop van een woning. Letterlijk, want aan weerzijden van het stafje zaten zilveren stempels om in zegels te drukken. Het Amsterdamse gilde gaf het laatste stafje uit in 1854. Een museum moet tegenwoordig duizenden euro’s betalen voor een origineel makelaarsstafje. Nu is het makelaarsstafje nog een fraai teken van de waardigheid van het ambt. De NVM biedt het stafje aan de beëdigde leden aan, als zij van onberispelijk gedrag zijn en hun zilveren jubileum vieren.

Neem contact op

Werkzaamheden

BrouwersHonselaarMakelaars richt zich vooral op bemiddeling bij aan- en verkoop van woonhuizen. Daarnaast worden erkende NWWI taxaties uitgebracht. Voorts worden nieuwbouwprojecten begeleid. Vooral in het voortraject van een nieuw project heeft het kantoor een sterke rol in de adviserende fase. Ook biedt BrouwersHonselaarMakelaars extra service op financieel gebied. Er is een samenwerkingsverband met een financieel intermediair, Financieel Werk, een bedrijf dat klanten van ons kantoor begeleidt bij het afsluiten van verzekeringen en de hypothecaire aanvraag voor u verzorgt. Voor uitgebreidere informatie, zie het onderdeel hypotheken op deze site.

NVM

BrouwersHonselaarMakelaars is al sinds de oprichting lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars. De NVM is veruit de grootste vereniging van makelaars in Nederland met bijna 4000 aangesloten makelaars. Alle NVM-makelaars hebben hun makelaarsdiploma en zijn getest bij de Kamer van Koophandel op plaatselijke bekendheid. Via de permanente educatie met verplichte examens worden de makelaars continu bij de les gehouden.

Alleen de NVM stelt zulke hoge eisen aan haar leden waardoor de consument zeker weet dat zijn belangen goed behartigd worden. Gezamenlijk leveren de NVM-makelaars de input van Funda.nl dé internetsite voor mensen die op zoek zijn naar een woning met naar verwachting dit jaar meer dan 1 miljard hits.

Persoonlijk

Bij BrouwersHonselaarMakelaars hecht men veel waarde aan een persoonlijke benadering. Als een klant zijn woning via BrouwersHonselaarMakelaars laat verkopen wordt tijdens een persoonlijk gesprek met de klant besproken wat de beste aanpak is voor de verkoop van deze woning. Daarbij wordt een goed onderbouwd advies gegeven over de waarde en de vraagprijs waarbij alle belangrijke aspecten van een woning zoals ligging, staat van onderhoud, type woning en courantheid worden meegewogen. Doordat beide makelaars volledig op de hoogte zijn en ook persoonlijk zorgdragen voor de bezichtigingen weet de klant zeker dat zijn of haar belangen optimaal worden behartigd.